Moise Kean

Koploper Juventus maakt geen fout zonder Ronaldo en loopt verder uit

De Italiaanse lijstaanvoerder Juventus had zaterdag geen kind aan laagvlieger Empoli. Het enige minpuntje voor de club uit Turijn was dat het enige doelpunt pas in de 72ste minuut viel. Zodoende won Juve met slechts 1-0.

De treffer kwam op naam van de negentienjarige Moise Kean, op aangeven van Mario Mandzukic. Kean stond net drie minuten in het veld. Afgelopen week maakte hij nog twee doelpunten voor Italië in EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland en Liechtenstein.

Wellicht had de matige productie te maken met het ontbreken van Cristiano Ronaldo, die met een hamstringblessure thuis zit. Het is nog onzeker of de Portugees op tijd fit is voor de heenwedstrijd tegen Ajax in de Champions League op 10 april.

Door de overwinning komt de voorsprong van Juventus, dat de afgelopen zeven seizoenen op rij de landstitel greep in Italië, op achttien punten. Nummer twee Napoli gaat zondag op bezoek bij AS Roma. Er zijn nog negen speelrondes te gaan in de Serie A.