In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Excuses voetbalclub na neerslaan speler, dader weer vrij

De Haarlemse voetbalclub Geel-Wit heeft uitgebreid excuses aangeboden aan vv UNO uit Hoofddorp. Een grensrechter van de club sloeg gisteren de keeper van UNO bewusteloos.

Dat gebeurde bij een opstootje tussen spelers van beide teams:

Grensrechter slaat keeper tegenstander knock-out

Het incident kwam volgens NH Nieuws hard aan bij Geel-Wit. "Mensen met dit soort gedrag horen niet bij de club", zegt een bestuurslid. Gisteravond is er al een mail met excuses gestuurd aan het bestuur van UNO.

Het slachtoffer werd met een lichte hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer thuis.

Royement

De grensrechter, die ook bij Geel-Wit voetbalt, is door de club geschorst. Het bestuur wil hem royeren, maar zal eerst onderzoek doen. Hij heeft een nacht in een politiecel gezeten en is vandaag vrijgelaten.

De KNVB zegt dat de onafhankelijke aanklager een onderzoek zal instellen zodra alle meldingsformulieren van de wedstrijd binnen zijn. Verder zegt een woordvoerder dat de KNVB ieder vorm van geweld afkeurt. "Dit soort incidenten hoort niet op het voetbalveld thuis en ieder incident is er een te veel."

De voetbalbond laat verder weten dat het aantal geweldsincidenten in het amateurvoetbal de afgelopen jaren zo ongeveer is gehalveerd.

Advertentie via Ster.nl