Van Bommel: 'Onnodige nederlaag'

Twee punten is het verschil nog maar tussen koploper PSV en Ajax. "Dat is de realiteit", zei PSV-trainer Mark van Bommel na de 3-1 nederlaag in Amsterdam. "Maar het hadden er ook acht kunnen zijn."

"Het was een onnodige nederlaag", ging de trainer verder. "In de eerste helft geven we niks weg, maar komen we door een communicatiefout op achterstand. De tweede helft beginnen we goed, mist Lozano een kans, krijgt Mazraoui rood, komen we op 1-1, domineren we, krijgen we kansen."

"Maar goed, ik kan wel een mooi verhaal ophangen, we hebben verloren", stelde Van Bommel vast.

'Mag niet gebeuren'

Daniel Schwaab was met zijn eigen doelpunt en het veroorzaken van de strafschop de schlemiel van PSV. Bij de eerste goal tikte hij de bal, met Dusan Tadic in zijn rug, langs keeper Jeroen Zoet in eigen goal. "Dat kan gebeuren", zei Schwaab,

'Schlemiel' Schwaab over strafschop: 'Had moeten blijven staan'

De overtreding op David Neres, die leidde tot de strafschop van Dusan Tadic, rekende de Duitse verdediger zich wel aan. "Ik mag niet naar de grond gaan", zei Schwaab.

"Het was op de achterlijn. Als ik blijf staan, is er niets aan de hand. Met mijn ervaring mag dat niet gebeuren. Dit doet pijn."

Daniel Schwaab haalt David Neres onderuit Pro Shots

"Ik verwijt niemand iets", aldus Van Bommel. "We hadden het goed voor elkaar, hebben er alles aan gedaan. Als niemand een fout maakt, vallen er weinig goals."

'Alles in eigen hand'

Aanvoerder Luuk de Jong keek ondanks de teleurstelling strijdbaar vooruit. "Iedereen is teleurgesteld. Dat is normaal. Maar we hebben vaker laten zien hiermee om te kunnen gaan. We hebben alles nog in eigen hand. Nog zeven wedstrijden te gaan. Donderdag aan de bak tegen PEC Zwolle."

Luuk de Jong: 'Na rood moest het onze wedstrijd worden'

STER reclame