Berghuis: 'Dit was een straf, er is iets gebeurd op de training'

Steven Berghuis stond niet in de basis bij Feyenoord in de verloren wedstrijd (3-2) tegen FC Utrecht en de buitenspeler legde na afloop uit waarom. "Er is wat gebeurd op de training woensdag of donderdag", zei de buitenspeler. "Verder wil ik er niet op ingaan."

"Voor mij was het niet dusdanig erg dat het een sanctie waard was, maar voor de trainer wel", ging Berghuis verder. "Eigenlijk ben ik gestraft. Voor mij had dit de straf niet moeten zijn, maar ik heb het geaccepteerd. Je kan het niet altijd eens zijn."

'Was eigenlijk meer een mededeling'

Berghuis kreeg de sanctie zaterdag te horen in een gesprek met Van Bronckhorst. De trainer zei na het duel met FC Utrecht, nog voordat Berghuis werd geïnterviewd, niets over de disciplinaire maatregel. "Ik heb met Steven gezeten en dat zijn nooit leuke gesprekken", aldus Van Bronckhorst. "Het was eigenlijk meer een mededeling."

Steven Berghuis op de bank bij Feyenoord Pro Shots

Als invaller had Berghuis een belangrijke rol bij de 2-1 van Sam Larsson, waarna Feyenoord zelfs nog terugkwam tot 2-2. Uiteindelijk ging het in blessuretijd toch nog mis door een goal van Timo Letschert. Door de nederlaag verspeelt Feyenoord de derde plaats aan AZ.

"Dit komt heel hard aan", aldus Van Bronckhorst. "We belonen onszelf niet. We hebben er alles aan gedaan om te winnen en qua werklust, intensiteit en spel was er een groot verschil met twee weken terug tegen Willem II (2-3 verlies), maar qua resultaat niet."

STER reclame