Robin van Persie druipt teleurgesteld af na een treffer van Utrecht

Feyenoord raakt derde plek kwijt na verlies in Utrecht

Feyenoord is de derde plaats in de eredivisie definitief kwijtgeraakt aan AZ. De Rotterdammers gingen bij FC Utrecht in blessuretijd met 3-2 onderuit en wonnen dit jaar nog geen uitwedstrijd.

Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op het 24 Oktoberplein, noteerde Feyenoord de eerste kans van de wedstrijd.

Sam Larsson schoot van dichtbij op het doel van David Jensen, maar de Deense keeper pareerde de inzet van de Zweed.

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht - Feyenoord wordt de aanslag in Utrecht van 18 maart herdacht

Utrecht herpakte zich en kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong. Kenneth Vermeer zag een vrije trap van Urby Emanuelson via binnenkant paal in het net verdwijnen.

Tonny Vilhena, de veroorzaker van de vrije trap, maakte zijn fout even later bijna goed. Na terugleggen van Nicolai Jørgensen ging zijn poging echter net naast.

Bahebeck en Van de Streek vieren feest, Vermeer baalt

In de tweede helft maakte Sander van de Streek er na een uur 2-0 van na slecht uitverdedigen van Vermeer. Jean-Christophe Bahebeck profiteerde en stelde Van de Streek in staat om te scoren.

Feyenoord toonde veerkracht. Steven Berghuis, opmerkelijk genoeg vanaf de bank gestart, stond met een actie aan de basis van de treffer van Larsson.

Tien minuten later stond het weer gelijk, nadat Jensen een schot van Vilhena niet goed kon verwerken. Robin van Persie kopte in de rebound raak.

Verder dan dat kwam Feyenoord niet. Sterker, in blessuretijd zorgde Timo Letschert met een kopbal alsnog voor euforie in Utrecht. Dat gebeurde nadat Riechedly Bazoer de paal had getroffen met een uithaal.

De Rotterdammers zijn de derde plek in de eredivisie nu definitief kwijt en kijken tegen een achterstand van drie punten aan op AZ.