NOS Voetbal

Blind: 'Ajax moet leren om soms resultaatvoetbal te spelen'

Blind: 'Veel ervaring opgedaan door alle topwedstrijden'

Daley Blind vindt dat Ajax dit seizoen is gegroeid dankzij de vele topwedstrijden in de Champions League. Hij denkt dat die ervaring komende zondag in de topper tegen PSV van pas gaat komen.

"We zullen er dan moeten staan en dat realiseert iedereen zich wel. Het kan een alles-of-niets-duel worden", meent de international.

Sinds de 3-0 nederlaag van Ajax tegen PSV in Eindhoven (september 2018) is er volgens Blind wel wat veranderd. "We zijn sindsdien als team gegroeid en hebben mooie potjes gespeeld. Ik denk dat we daarin ook veel ervaring hebben opgedaan tegen de echte top. Dat nemen we mee naar zondag."

Wordt de wedstrijd tegen PSV de laatste kans voor Ajax om nog wat terug te doen in de race om het kampioenschap? "Zo zou je het misschien kunnen zeggen", vindt hij.

  • ANP
    Hakim Ziyech en Daley Blind
  • Pro Shots
    Daley Blind viert de overwinning in Madrid
  • Pro Shots
    Daley Blind

Het spelen om prijzen vergt andere kwaliteiten. Er is meer druk, de speelkalender is voller en soms moet je resultaatvoetbal spelen. Blind vindt dat PSV dit laatste element goed beheerst.

"Bij PSV heb je jongens die vaker kampioen zijn geworden. Zij slepen op het laatste moment net die overwinning er wel uit als ze niet lekker in de wedstrijd zitten", zegt hij. "Wij hebben dat iets minder, daar kunnen we als groep nog in groeien."

"Ze spelen georganiseerd, zijn sterk op de counter en hebben voorin veel individuele kwaliteiten", aldus Blind.

Drie fronten

Ajax strijdt in deze fase nog altijd op drie fronten om de prijzen: de ploeg doet mee om de landstitel, staat in de kwartfinales van de Champions League en in de finale van de KNVB-beker. "Dat is leuk, maar als je aan het einde van de rit met lege handen staat, dan heb je niets. Dan hebben we als team gefaald", is Blind realistisch.

Om vervolgens af te sluiten: "Maar we moeten positief zijn. Het afgelopen seizoen zijn we gegroeid. Het kunnen twee mooie maanden worden."

Blind is hongerig: 'Hopen op twee mooie maanden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl