'Ontzettend belangrijk De Ligt er nu wel bij te hebben tegen PSV'

Ajax-coach Erik ten Hag acht het zondag van eminent belang dat Ajax niet verliest in de topper tegen PSV. "Anders wordt het in de eredivisie een lastig verhaal", zei de coach op de persconferentie.

Ten Hag zegt dat zijn ploeg heeft geleerd van de 3-0 nederlaag van vorig jaar september in Eindhoven. Met name het ontbreken van Matthijs de Ligt in het Amsterdamse centrum, toen met Frenkie de Jong in de achterste linie, woog toen zwaar.

De Ligt er nu wel bij

"Het is ontzettend belangrijk dat Matthijs er nu bij is. Vooral met het oog op de kopkracht van Luuk de Jong en de snelheid die PSV voorin heeft", aldus Ten Hag. "Hoe wij toen de goals weggaven, dat was naïef, het waren kadootjes."

De Ajax-coach laat weten dat hij hoogstwaarschijnlijk weer over Hakim Ziyech beschikt. De aanvallende middenvelder kampte de voorbije periode met klachten aan de kuit en werd ook door de bondscoach van Marokko gespaard. "Op de langdurig geblesseerden na, Bandé en Eiting, ziet het er positief uit."

Ten Hag stond vrijdagochtend met zijn selectie nog kort stil bij de nederlaag tegen AZ. "De belangrijkste boodschap van die wedstrijd is dat je niet in de wedstrijd kunt zitten, maar dat je desondanks wel de wedstrijd moet winnen. Dan kun je kampioen worden."

STER reclame