In samenwerking met
Oost
NOS Nieuws

Oplossing voor patiënt die al ruim honderd dagen in het ziekenhuis ligt

Er is een oplossing gevonden voor de man die al ruim honderd dagen in een ziekenhuis in Almelo verblijft. Dat zegt chirurg Tim Verhagen van het Twentse ziekenhuis. Hij luidde begin deze week de noodklok over de zaak.

In een video op Twitter reageert Verhagen opgelucht. Volgens hem is door intensieve samenwerking en creatief denken een oplossing gevonden. Wat die is, heeft hij er niet bij gezegd. Naar eigen zeggen wil Verhagen de privacy van de man beschermen en kan diens identiteit achterhaald worden als details over de gevonden oplossing bekend worden gemaakt.

Afgelopen zondag was het honderd dagen geleden dat de man werd opgenomen in het ziekenhuis, schrijft RTV Oost. Hij is oud en hulpbehoevend, maar gezond genoeg om het ziekenhuis te verlaten. Hij bleef toch liggen omdat er nergens plek was om de man op te vangen.

De patiënt wil zelf het liefst terug naar huis, maar daarvoor is zijn zorgvraag volgens Verhagen te complex. "Hoewel hij het ziekenhuis mag verlaten, kan hij thuis niet de hulp krijgen die hij nodig heeft", zei hij afgelopen dinsdag in het NOS Radio 1 Journaal.

De noodkreet van Verhagen maakte veel los. Zijn bericht op Twitter werd honderden keren gedeeld en hij ontving honderden reacties, onder andere van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Verhagen gaat nu met minister De Jonge in gesprek om dergelijk leed in de toekomst te voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl