Podcast Oog: geschrapte Dumbo-scènes en afschieten wasberen 'onnodig'

time icon Aangepast

De remake van de bekende Disneyfilm Dumbo, die deze week verscheen, lijkt maar deels op het origineel uit 1941. Zo heeft een controversiële scène met zwarte kraaien, vertolkt met stereotypen van Afro-Amerikanen. de nieuwe film niet gehaald. In de podcast met hoogtepunten uit het Oog bespreekt journalist Carol Rock welk verholen en onverholen racisme uit de film is gehaald.

De wilde wasbeer is zijn leven niet meer zeker in Limburg. De provincie wil ze laten afschieten om te voorkomen dat het dier zich vestigt in Nederland, tot spijt van roofdierendeskundige Jaap Mulder. Verder hoor je in de podcast hoe de artistieke vrijheid in Egypte achteruit holt en hoe cruciaal doventolken zijn bij crisissituaties.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

01:22 - Meer doventolken gewenst

09:10 - Hoe de film Dumbo afwijkt van het origineel

17:18 - Holt de vrijheid in Egypte achteruit?

24:47 - Wasbeer is zijn leven niet zeker in Limburg

Beluister de podcast via Soundcloud

Onze podcasts:

De Dag: Elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Jonna ter Veer en haar gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

De Stemming van Vullings en Van Weezel: in deze politieke podcast praten Joost Vullings en Max van Weezel je bij over het laatste nieuws uit de wandelgangen van politiek Den Haag.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

NOS Formule 1-podcast: Amber Brantsen neemt met oud-coureur Jan Lammers en verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een Grand Prix de race door.

STER Reclame