Burgemeester Martijn Vroom heeft geen spijt van zijn Facebookpost RTV Rijnmond

Burgemeester Vroom van Krimpen aan den IJssel heeft geen spijt van zijn omstreden Facebookbericht over Thierry Baudet. Vroom postte foto's van boeken over nazi's en fascisme als reactie op de speech van Baudet.

De CDA'er verwijst op Facebook voor de goede verstaander naar Baudets overwinningsspeech. De leider van Forum voor Democratie maakte daarin negatieve opmerkingen over de "elite".

"Iemand zei tegen me dat de elite geen boeken leest. Dus heb ik wat boeken die ik voor m'n studie doornam maar weer op de leesstapel gelegd. Kijken of ik er weer wat van kan opsteken", schreef Vroom dit weekend. Hij studeerde theologie en politieke filosofie.

Maatschappelijk debat

De bewuste post is inmiddels verwijderd, maar kritiek is er nog steeds. Zo vertelde Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam bij WNL dat het echt niet kan. "Burgemeesters moeten boven de partijen hangen. Zoiets kun je niet zeggen, dan moet je gewoon weg."

Vroom is niet van plan om op te stappen, hij vindt namelijk niet dat hij iets fout heeft gedaan. "Er is inderdaad veel gedoe over geweest", laat hij weten aan RTV Rijnmond.

Het Facebookbericht van de burgemeester RTV Rijnmond

"Ik vind dat je wel eens een keer mag terugduwen. Als je het zo interpreteert, dat ik een koppeling maak tussen FvD en nazisme, dan neem ik daar afstand van. Ik voer hiermee een maatschappelijk debat." Vanavond gaat Vroom met partijen uit de regio in gesprek. Zij willen opheldering van de burgemeester.

CDA-leider Buma wilde vanochtend niet ingaan op de kwestie. Dat is volgens Buma een zaak voor de gemeenteraad. De vraag van NOS-verslaggever Ireen Oostveen of er nog plek is voor Vroom in de partij wilde Buma niet beantwoorden.

Het is niet de eerste keer dat Vrooms gedrag via sociale media onder de aandacht komt. Eerder vergeleek hij op Twitter PSV'er Luuk de Jong met huilende clown Bassie.

STER reclame