NOS Sport

Mountainbike-uitstapje levert Van der Breggen winst in loodzware Cape Epic op

Voor Anna van der Breggen is haar uitstapje naar de zwaarste mountainbikekoers ter wereld een groot succes geworden. De wereldkampioene op de weg zegevierde aan de zijde van de Deense specialiste Annika Langvad in de achtdaagse Cape Epic in Zuid-Afrika.

Het tweetal, dat dit seizoen op de weg fietst voor Boels-Dolmans, won zondag ook de afsluitende etappe en had na zeven etappes en een proloog ruim een half uur voorsprong op de Zuid-Afrikaase Candice Lill en haar Duitse teamgenote Adelheid Morath.

Van der Breggen en Langvad misten alleen de dagzege in de vijfde etappe, toen ze als tweede over de streep kwamen. Cape Epic is een race over ruim 600 kilometer voor tweetallen, waarbij de tijd van de tweede rijdster aan de finish telt.

Van der Breggen en Cape Epic, een woeste combinatie

Van der Breggen, olympisch kampioene op de weg in 2016, deed voor het eerst mee aan de zware race. De 35-jarige Langvad is veelvoudig wereldkampioene mountainbike en won de zware Zuid-Afrikaanse wedstrijd al vier keer eerder.

Van der Breggen gaat zich nu weer richten op de voorjaarskoersen op de weg; ze mikt op deelname aan de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Bij de mannen won olympisch en veelvoudig wereldkampioen Nino Schurter. De Zwitser had zijn landgenoot Lars Forster als partner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl