NOS Nieuws

Boeing plaatst paginagrote advertentie in kranten: 'Het spijt ons'

"Wij beseffen dat er levens afhangen van het werk dat wij doen. Elke dag opnieuw omarmen onze teams die verantwoordelijkheid met de grootst mogelijke toewijding."

Met deze woorden begint de paginagrote advertentie van vliegtuigfabrikant Boeing die vandaag is verschenen in verschillende Nederlandse kranten. Onder meer NRC en De Telegraaf publiceren de brief, ondertekend door de Amerikaanse topman Dennis Muilenburg.

Na de twee dodelijke crashes met een Boeing 737 MAX in oktober en maart betuigt de topman nu zijn medeleven aan de naasten van de passagiers en crewleden die aan boord waren. "Het doel van Boeing is om families, vrienden en naasten veilig bij elkaar te brengen met onze commerciële vliegtuigen."

De brief verscheen eerder deze week al in het Engels op de website van de vliegtuigbouwer, samen met een videoboodschap van Muilenburg:

'Er hangen levens af van het werk dat wij doen bij Boeing'

In de brief staat dat veiligheid bij Boeing centraal staat en dat het bedrijf zich inzet om de feiten in kaart te brengen en toekomstige ongevallen te voorkomen.

Bij de crash met een Boeing 737 MAX in oktober in Indonesië kwamen alle 189 inzittenden om. Op 10 maart overleefde geen van de 157 inzittenden de crash met eenzelfde toestel in Ethiopië. Verschillende landen besloten daarna het toestel uit de lucht te houden. "Ook zijn we op de hoogte van het ongemak voor onze klanten en passagiers, dat wordt veroorzaakt door het aan de grond houden van de vloot", staat in de brief. "Het spijt ons."

Verderop in de brief belooft Muilenburg met een software-update en een pilotentraining te komen voor de 737 MAX.

"Het is onze missie om mensen en landen te verbinden, de vrijheid te beschermen, de wereld en de ruimte te ontdekken en de volgende generatie luchtvaartaspiranten te inspireren", schrijft Muilenburg verder. Hij besluit zijn brief met: "Samen blijven we ons inzetten om het vertrouwen dat mensen in Boeing hebben, te verdienen én te behouden."

De advertentie van fabrikant Boeing in het NRC Handelsblad

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl