Mohammed Ihattaren doorliep de jeugdelftallen van het Nederlands elftal
NOS Voetbal

Ihattaren wil 'op later moment' keuze maken tussen Nederland en Marokko

Mohammed Ihattaren wil nog geen keuze maken tussen Nederland en Marokko. De PSV-middenvelder heeft onlangs gesproken met bondscoach Ronald Koeman over zijn interlandkeuze. "Het was een gesprek waar ik een fijn gevoel aan heb overgehouden", zegt het PSV-talent tegen de NOS.

De 17-jarige Ihattaren, die deze week met Oranje onder 19 een trainingskamp afwerkt in Wijster, realiseert dat hij voor een belangrijke keuze staat. "Ik praat erover met mijn vader, moeder en broers, maar de uiteindelijke keuze komt op een later moment. Ik richt mij nu vol op PSV en nu met Oranje onder 19 voor de Eliteronde-wedstrijden", concludeert hij.

We proberen de grote talenten voor Nederland te behouden.

Ronald Koeman

Koeman liet maandagmiddag al weten dat hij een gesprek heeft gehad met Ihattaren. "Ik was de Marokkaanse bond voor. We proberen de grote talenten voor Nederland te behouden. Ik heb laten blijken dat ik hem een groot talent vind. Maar het is aan de speler en zijn omgeving om uiteindelijk te kiezen."

Ihattaren, sinds kort basisspeler bij PSV, speelde interlands voor vrijwel alle jeugdelftallen van Oranje en toont begrip voor de keuzes van zijn voorgangers. "Ik kijk met veel plezier naar interlands van beide landen. Het is natuurlijk mooi om Hakim Ziyech te zien spelen voor Marokko, maar hetzelfde geldt ook voor Ibrahim Affelay in zijn tijd bij Oranje."

Oranje onder 19 neemt het volgende week in de Eliteronde op tegen Wales, Slovenië en Spanje. Deze wedstrijden gelden als kwalificatie voor het EK 2019. De pupillen van coach Maarten Stekelenburg moeten eerste eindigen in de groep om deel te mogen nemen aan het EK.

Koeman sprak eerder met Ihattaren dan Marokko

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl