Bianca Andreescu kan niet geloven dat ze Indian Wells heeft gewonnen Getty Images

Canadese tiener bekroont droomweek met titel Indian Wells

time icon

Het vrouwentennis lijkt een nieuwe ster rijker. De 18-jarige Canadese Bianca Andreescu is de eerste wildcardwinner van het prestigieuze toernooi van Indian Wells geworden door in de finale Angelique Kerber met 6-4, 3-6, 6-4 te verslaan.

Andreescu was in oktober nog de nummer 253 van de wereld en zal maandag de 24ste plaats op de ranglijst innemen. Omdat haar ranking voor het toernooi (60) nog niet goed genoeg was om rechtstreeks toegelaten te worden, kreeg ze een wildcard. In Californië versloeg ze naast Kerber ook Elena Svitolina en Garbine Muguruza.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

18-jarige Andreescu verrast met titel in Indian Wells
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In de finale dicteerde Andreescu in de eerste set. De taaie Duitse Kerber richtte zich op, was fitter en kwam weer langszij. Met een ongekende wilskracht beet Andreescu zich echter vast in de partij.

Op 5-3 miste ze drie matchpoints, op 5-4 was de vierde raak en pakte ze met 44 winners haar eerste toernooizege. En wat voor één.

Ondanks de nederlaag zal Kerber vier plaatsen stijgen op de wereldranglijst: ze vindt zich maandag terug op positie vier. Dat gaat ten koste van onder anderen Kiki Bertens, die één plek inlevert en met de achtste plaats genoegen moeten nemen.

STER Reclame