Bertens buigt in zware driesetter voor Muguruza Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens is in de achtste finales van het WTA-toernooi in Indian Wells uitgeschakeld. De mondiale nummer zeven, die op het prestigieuze toernooi voor het eerst in de vierde ronde stond, boog met 7-5, 1-6, 4-6 voor Garbine Muguruza.

Het duel stond niet bol van de fraaie winners, maar de strijdlust en spanning vergoedden veel.

Bertens had moeite om de Spaanse onder druk te zetten, maar sloeg bij zwakkere fases van Muguruza wel genadeloos toe. Zo won ze vanaf 3-5 in de eerste set vier games op rij.

Garbine Muguruza EPA

De tweevoudig grandslamwinnares had daarna echter de overhand. Ze speelde met veel discipline en plaatste in de derde set op 5-4 de beslissende break.

In het gunstigste geval had Bertens bij toernooiwinst in Indian Wells de nummer twee van de wereld kunnen worden, nu kunnen Elina Svitolina en Angelique Kerber haar van de zevende naar de negende plaats terugdringen. Zowel de Oekraïense als de Duitse wist zich wel onder de laatste acht te scharen.

Ook Osaka klaar

Daarin slaagde verrassenderwijs Naomi Osaka niet. De nummer één van de wereld, die een jaar geleden in Indian Wells haar eerste WTA-titel veroverde en daarna ook de beste was op de US Open en Australian Open, kon het niet bolwerken tegen Belinda Bencic. De als 23ste geplaatste Zwitserse had maar iets meer dan een uur nodig om de Japanse te kloppen: 6-3, 6-1.

Naomi Osaka EPA

De coach-wissel na het toernooi in Dubai, waar Osaka al in de eerste ronde een nederlaag te slikken kreeg, heeft vooralsnog niet het gewenste effect. De verliespartij in Californië ten spijt heeft ze er geen spijt van.

"Het is altijd link als je iemand in je team vervangt", sprak ze na de wedstrijd tegen Bencic, waarin coach Jermaine Jenkins ook nog even op de baan verscheen. "Maar voor een eerste keer voelde het heel goed."

STER reclame