NOS Sport

Kohlschreiber verrast als eerste geplaatste Djokovic op Indian Wells

Indian Wells: Kohlschreiber verrast en verslaat Djokovic

Philipp Kohlschreiber heeft in de derde ronde van het masterstoernooi van Indian Wells voor een grote verrassing gezorgd door Novak Djokovic te verslaan. De Duitse tennisser was de Servische nummer één van de plaatsingslijst in twee sets de baas: 6-4, 6-4.

Djokovic, die in januari op de Australian Open zijn vijftiende grandslamtitel veroverde, won het hoog aangeschreven toernooi in Californië vijf keer, voor het laatst in 2016. Dat juist Kohlschreiber zich als een sta-in-de-weg op weg naar een zesde titel zou opwerpen, lag niet voor de hand. Van de vorige negen ontmoetingen op de ATP-Tour met de Serviër had hij maar één keer kunnen winnen.

27 afzwaaiers

In de eerste set had de Duitse nummer 39 van de wereld aan één break genoeg. In de tweede set nam Kohlschreiber meteen een 2-0-voorsprong en die marge hield hij vervolgens vast.

Novak Djokovic in actie tegen Philipp Kohlschreiber in Indian Wells

Na een tweede break op 4-2 mocht de Duitse veteraan - 35 jaar inmiddels - gaan serveren voor de zege. Djokovic liet het er niet bij zitten en brak terug. Bij zijn volgende opslagbeurt sloeg Kohlschreiber alsnog toe tegen de nummer één van de wereld, die het na een van zijn 27 afzwaaiers niet kon laten een racket naar de filistijnen te helpen.

Kohlschreiber bezorgde zichzelf met de zege een primeur: nooit eerder had hij weten te winnen van een speler die de wereldranglijst aanvoerde. Bij poging twaalf had hij dus eindelijk succes.

Nadal en Federer

Rafael Nadal en Roger Federer bereikten zonder problemen de laatste zestien. Nadal, als tweede geplaatst, klopte de Argentijn Diego Schwartzman met 6-3, 6-1, terwijl nummer vier Federer het Zwitserse onderonsje met Stan Wawrinka won: 6-3, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl