Marc Overmars ANP

Overmars acht kans tegen Juve niet groot, De Jong geeft Ajax wel een kans

time icon

Ajax neemt het in de kwartfinales van de Champions League op tegen Juventus. Ajax begint op woensdag 10 april met een thuiswedstrijd. De return in Turijn is op dinsdag 16 april.

Ajax-directeur Marc Overmars spreekt in een eerste reactie op de loting van een fantastische wedstrijd. "Het is een mogelijkheid voor onze jonge spelers om de wereld te laten zien wat ze kunnen."

Overmars hield zich in Nyon op de vlakte over de kansen om de kwartfinales te overleven. "Elke tegenstander is moeilijk. Wij zijn normaal gesproken het kleinste team van de laatste acht. In principe kunnen we iedereen verslaan. Maar als ik realistisch en eerlijk ben, dan is de kans niet zo groot."

Ten Hag: fantastisch affiche

Juventus schakelde in de achtste finales Atlético Madrid uit, Ajax rekende over twee duels af met titelhouder Real Madrid. "We moeten vechten en alles geven, dat is het belangrijkste", aldus Overmars.

Ajax-trainer Erik ten Hag spreekt van een fantastisch affiche. Hij stelt dat Juventus een zeer ervaren ploeg is en dat spelers als Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci vele prijzen hebben gewonnen. Juventus is volgens hem favoriet, maar Ajax is niet kansloos. "Als wij er onbevangen, maar wel realistisch ingaan, dan liggen er zeker kansen."

'Leuk om tegen Ronaldo te spelen'

Middenvelder Frenkie de Jong heeft goede hoop om de halve finales te halen. "Zij zullen sowieso de favoriet zijn, maar dat was Real Madrid ook... Ik denk dat wij wel kans maken."

Ajax-Juventus. Een herhaling van de Champions League-finale van 1996, maar voor De Jong vooral een ontmoeting met Cristiano Ronaldo. "Het is leuk om tegen Ronaldo te mogen spelen. Toen ik in de jeugd speelde - ik was een jaar of tien - was hij al een van de betere voetballers ter wereld. En dat is hij nog steeds. Dus dan is het leuk als je hem een keer tegenkomt. Het is ongekend wat hij doet in de Champions League."

Juventus is een van de sterkere tegenstanders die Ajax kon loten, vindt hij. "Ik heb de wedstrijd tegen Atlético Madrid gezien. Toen speelden ze heel goed. Ze speelden heel aanvallend, maar ook verdedigend is er erg veel kwaliteit. Ik heb Juventus verder alleen in de Champions League zien voetballen en ik heb samenvattingen gezien van de Serie A."

Frenkie de Jong Getty

Toch kan De Jong leven met deze loting. "Ik had FC Barcelona liever niet geloot nu. Vanwege de kwaliteiten en vanwege de sentimenten (De Jong vertrekt na dit seizoen naar de Spaanse club, red.). Verder waren de Spurs leuk geweest. Met een paar oud-Ajacieden. United was ook mooi geweest, omdat we dan revanche hadden kunnen nemen."

Maar het werd dus Juventus. Ajax begint met een thuisduel. De Jong: "Ik denk dat het niet uitmaakt of je eerst thuis of uit speelt. Tegen Real Madrid speelden we ook eerst thuis."

Groepsapp Ajax

In de groepsapp van Ajax waren de reacties over het algemeen positief. "Er waren wat kleine reacties in de groepsapp. 'Leuk', 'mooie loting', 'alles is mogelijk'. Maar geen reacties waarvan ik dacht: daar kijk ik echt van op."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Van der Vaart over de loting van Ajax: 'Waanzinnig wat Ronaldo nog kan'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Van der Vaart: 'Manchester City is zwaarst mogelijke loting voor Spurs'

STER Reclame