Beeld van de vergeldingsaanval op Gaza
NOS NieuwsAangepast

Israëlische leger reageert met luchtaanval na raketten op Tel Aviv

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval op de Gazastrook uitgevoerd. De aanval was een reactie op raketten die volgens het Israëlische leger door Hamas vanuit Gaza op Israël zijn afgevuurd. Drie van de vier Palestijnse raketten zouden zijn onderschept.

Voor zover bekend zijn aan beide kanten geen doden gevallen. Wel zijn volgens de Palestijnse autoriteiten vier mensen in Gaza gewond geraakt bij de Israëlische vergeldingsaanval.

Tel Aviv

Gisteravond zou Tel Aviv met twee raketten zijn bestookt vanuit Gaza. Hierop nam Israël Hamas-doelen in Gaza onder vuur. Vanochtend vroeg meldde het leger dat opnieuw twee raketten vanuit Gaza op Israël zijn afgevuurd. Hamas heeft verantwoordelijkheid voor de raketaanval op Israël ontkend.

Het Israëlische leger meldt dat het bij de vergeldingsactie honderd militaire Hamas-doelen heeft aangevallen. Daarbij zouden onder meer een ondergrondse productielocatie voor raketten, een Hamas-hoofdkwartier en een centrum van onbemande vliegtuigen onder vuur zijn genomen.

De Israëlische premier Netanyahu, die ook minister van Defensie is, kwam na de aanval gisteravond meteen voor spoedoverleg bijeen met de legertop en veiligheidsdiensten.

Het waarschuwingssysteem ging af in Tel Aviv. Dat gebeurt niet vaak, de stad was voor het laatst doelwit van raketten tijdens de Gaza-oorlog van 2014.

Volgens Palestijnse media ontruimde Hamas gisteravond belangrijke gebouwen van de beweging op de Gazastrook om zich voor te bereiden op een vergeldingsaanval van Israël. Ook zou een Egyptische delegatie, die daar is voor vredesbesprekingen, zijn gevraagd te vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl