Wildlands Adventure Zoo
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Gemeente Emmen wil miljoenenschuld overnemen van Wildlands

Het gemeentebestuur van Emmen wil de schulden van het noodlijdende Wildlands Adventure Zoo overnemen. Het totale financiële belang van de gemeente in de dierentuin zou daarmee oplopen tot 80,5 miljoen euro.

Om het park nog verder te helpen wil de gemeente ook de rente die Wildlands moet betalen op zijn leningen met 0,5 procent verlagen en minder huur voor het hoofdgebouw rekenen. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over het plan.

"We hebben ook wel gezegd dat we misschien moeten stoppen met Wildlands. Maar dat is zo'n onaantrekkelijk alternatief. Dat zou ons veel meer geld kosten", zegt een wethouder.

Het attractiepark zelf gaat verder bezuinigen op de bedrijfsvoering. Dit jaar 2 miljoen euro, en volgend jaar nog eens 3 miljoen euro, schrijft RTV Drenthe.

Kaartjes goedkoper

Wildlands opende drie jaar geleden als opvolger van Dierenpark Emmen. Het park wilde meer zijn dan alleen een dierentuin en dus kwamen er ook attracties. Het eerste jaar kwamen er 1,3 miljoen bezoekers. In 2017 liep dat aantal terug naar een miljoen.

Vorig jaar bezochten nog maar 855.000 mensen Wildlands en draaide het park 8 miljoen euro verlies. Het park besloot daarop kaartjes goedkoper te maken en te bezuinigen op onder meer marketing, onderhoud en entertainment. Ook werd een aantal medewerkers ontslagen.

Advertentie via Ster.nl