Pepijn Lijnders bij Liverpool met hoofdtrainer Jürgen Klopp Getty

Lijnders op zijn hoede voor Bayern: 'Zelfs keeper kan beslissende pass geven'

time icon

De 0-0 op Anfield, drie weken geleden tegen Bayern München, voelde voor veel mensen als een koude douche, maar niet in Liverpool. Pepijn Lijnders spreekt in aanloop naar de return in de achtste finales van de Champions League tegen de Duitsers zelfs van "een goede uitslag".

Lijnders keerde deze zomer terug bij Liverpool als assistent van Jürgen Klopp, nadat zijn poging om op eigen benen te staan faliekant was mislukt bij NEC. Het avontuur als hoofdcoach in Nijmegen bleef beperkt tot slechts een half jaar.

Vanaf de bank naast zijn leermeester zag Lijnders in het eerste duel dat Liverpool tenminste één doelpunt had verdiend tegen Bayern. Tegelijkertijd was het duel zonder tegengoal in een Europese thuiswedstrijd ook veel waard.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lijnders thuis bij Liverpool: 'Klopp is sterk in machines maken van spelers'

"Bayern is een ploeg die steeds beter in z'n vel komt te zitten", zegt Lijnders over de tegenstander van vanavond (aftrap om 21.00 uur).

Daar is niets aan gelogen, want de club uit München heeft de koppositie terug in de Bundesliga, nadat het afgelopen weekend Wolfsburg met 6-0 had verpletterd. Een week eerder moest Borussia Mönchengladbach het nog met 5-1 ontgelden.

"Ze hebben enorm veel kwaliteit en alle elf spelers kunnen de beslissende laatste pass geven. Zelfs keeper Manuel Neuer kan dat. We moeten agressief spelen, lef tonen en ze vanuit alle richtingen onder druk zetten."

Arjen Robben is nog altijd niet fit en ontbreekt vanavond bij Bayern. Lijnders baalt daarvan als liefhebber, maar als assistent-trainer van Liverpool beschouwt hij de absentie als goed nieuws, laat hij weten.

Bayern München speelt tegen Liverpool vrijwel zeker met Franck Ribéry. Trainer Niko Kovac wil de 'oude' Fransman naar voren schuiven, nu Arjen Robben (geblesseerd) en Thomas Müller (geschorst) ontbreken. "Het kon weleens de wedstrijd van Franck worden", zei Kovac een dag voor de wedstrijd.

Kingsley Coman en David Alaba zijn beschikbaar. Kovac liet weten dat de twee op tijd zijn hersteld van blessures. Naast Müller is overigens ook Joshua Kimmich geschorst.

Als Liverpool erin slaagt de kwartfinales te bereiken, zou Ajax de tegenstander kunnen worden in de volgende ronde. Lijnders genoot van de voetbalshow die de Amsterdammers neerzetten in Bernabéu, vorige week tegen Real Madrid.

"Hun spelopvatting, vol vertrouwen, lef, kwaliteit en talent. Echt super. Mooi om te zien", begint hij zijn lofzang. "Vooral aan de bal was Ajax goed. Elke laatste pass was goed, door de kleinste gaatjes, op lopende spelers."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lijnders genoot van Ajax: 'De spelopvatting, vol vertrouwen, lef, kwaliteit en talent'

De prestatie van Ajax geeft trainers als Lijnders geloof, zegt hij. "Het is voor trainers goed om te zien dat dit soort uitslagen nog steeds mogelijk zijn. Talent in combinatie met ervaring, en een trainer die vooruitdenkt", zegt hij. Daarmee betrekt Lijnders ook Ajax-coach Erik ten Hag bij het Amsterdamse succes.

En wat als Liverpool vanavond inderdaad de kwartfinales haalt en zijn ploeg komende vrijdag bij de loting daadwerkelijk wordt gekoppeld aan Ajax? "Dan neem ik alles wat ik zojuist gezegd heb weer terug", grapt Lijnders.

De wedstrijd Bayern München-Liverpool begint om 21.00 uur en is te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de app.

STER Reclame