Jürgen Klopp op Anfield

Liverpool blaft wel, maar bijt niet tegen Bayern München

Liverpool is er niet in geslaagd om Bayern München op achterstand te zetten in de achtste finales van de Champions League. De heenwedstrijd op Anfield eindigde in 0-0.

Liverpool, zonder de geschorste Virgil van Dijk, en Bayern München zorgden voor een aantrekkelijke eerste helft. Een helft waarin de Engelsen gaandeweg het initiatief naar zich toetrokken.

Grootste kans

Vooral Mohamed Salah en Sadio Mané kregen kansen. Mané de grootste, na ruim een half uur. Via de kluts kreeg de Senegalees de bal voor zijn voeten. Uit de draai schoot hij naast.

De Duitsers weerden zich kranig, zonder echt gevaarlijk te worden. Aderlating was de gele kaart voor rechtsback Joshua Kimmich, die daardoor de return over drie weken moet missen.

Georginio Wijnaldum aan de bal

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, maakte ook na rust jacht op de 1-0. De eerste mogelijkheid was echter voor de Duitsers. Een poging van Serge Gnabry ging rakelings over.

De ploeg van Jürgen Klopp bleek een stuk minder gevaarlijk en kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. In de slotfase moest Bayern-doelman Manuel Neuer nog wel redding brengen op een kopbal van Mané.

Eerste keer de 'nul'

Daardoor bleef het 0-0 op Anfield. Opvallend: Bayern München hield zo voor de eerste keer dit jaar de 'nul'.

Op 13 maart valt de beslissing in Zuid-Duitsland. Van Dijk is er dan weer bij. Arjen Robben wellicht ook. Hij kampt al maanden met blessureleed.

Wijnaldum: 'Gezien onze kansen hadden we moeten scoren'