ANP

NOS Voetbalpodcast #30: 'Voor Ajax gaat het seizoen nu pas beginnen'

time icon

Elke maandag blikken de commentatoren van de NOS terug op het voetbalweekend. Meningen en scherpe analyses, verhalen en opvallende anekdotes. Dat en meer is te horen in de NOS Voetbalpodcast.

Deze week schuiven Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jan Roelfs aan bij presentator Arno Vermeulen.

Voetbalpodcast #30 is hier te beluisteren en ook te downloaden via iTunes.

De commentatoren gaan nog een keer terug naar de historische 4-1 overwinning van Ajax op Real Madrid in Bernabéu. Jeroen Grueter is vol lof: "Er werd gevoetbald op een manier waarop we lang niet meer hebben gezien van een Nederlandse club in Europa. Het was smullen in het kwadraat."

De mannen zijn het er wel over eens dat het seizoen voor Ajax nu pas is begonnen. "Alle euforie is fantastisch na deze week, maar nu moeten ze wel een prijs gaan winnen", zegt Jan Roelfs.

Ook de titelstrijd van Ajax met PSV komt ter sprake. PSV won dit weekend weliswaar met 2-0 van NAC, maar de ploeg draait sinds de winterstop al moeizaam. "Als PSV niet toch een stap gaat zetten de komende weken, dan kunnen ze de titelrace niet volhouden", vindt Jeroen Elshoff.

Visionair

Feyenoord maakte afgelopen week bekend dat Jaap Stam de nieuwe trainer wordt. De commentatoren zijn kritisch over de manier waarop de leiding van de Rotterdamse club de zoektocht heeft aangepakt. Ze begrijpen bijvoorbeeld niet dat Louis van Gaal pas werd gebeld toen Dick Advocaat al had afgezegd.

Verder komt het Heerenveen-duo Vlap-Lammers uitgebreid ter sprake, en is Jeroen Grueter de grootste visionair ooit op voetbalgebied?

STER Reclame