Nycke Groot viert een van haar vijf treffers voor Györi in het duel met Buducnost
NOS Sport

Handbalster Groot vertrekt naar Deense topclub Odense

Handbalster Nycke Groot vervolgt haar loopbaan vanaf volgend seizoen bij de Deense topclub Odense. De 30-jarige opbouwspeelster heeft een contract voor twee jaar getekend bij de huidige koploper van Denemarken.

Een maand geleden maakte ze al bekend na dit seizoen te vertrekken bij haar huidige club, Györi in Hongarije, waarvoor ze sinds medio 2015 uitkomt en waarmee ze twee keer de Champions League won en drie landstitels en twee nationale bekers veroverde. "Het is nu het moment om iets nieuws te proberen", zei ze toen.

Bij haar nieuwe club Odense treft Groot, die begin dit jaar besloot te stoppen als international van het Nederlands team, landgenote en keepster Tess Wester.

'Heb Denemarken gemist'

Het wordt voor Groot haar tweede avontuur in Denemarken. Eerder stond ze onder contract bij TTH Holstebro en FC Midtjylland en werd ze tot twee keer toe uitgeroepen tot speelster van het jaar.

"Ik kijk ernaar uit om terug te gaan naar Denemarken. Ik heb er eerder een goede tijd gehad en voelde vorig jaar al dat ik de Deense cultuur en de vrienden die ik in Denemarken heb, gemist heb", laat Groot weten op de website van haar nieuwe club.

"Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van het team. Odense is een goede en stabiele club en de ambities passen bij de ambities die ik heb. Odense speelt in de top van Europa en ik hoop dat we volgend jaar de Final Four van de Champions League kunnen bereiken."

Ook handbalsuperster Groot voelt zich weleens een oma van 80

Groot komt dit seizoen ook uit in de Champions League en kan daarin haar nieuwe club nog pijn doen. Met Györi ontmoet ze namelijk begin april Odense in de kwartfinales van de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl