NOS Sport

HGC-hockeyer Jackson kan niet kiezen tussen ijs en kunstgras

HGC-speler Jackson combineert twee passies: hockey en ijshockey

Of hij zich nou op ijs begeeft of op een kunstgrasveld, wat telt voor Ashley Jackson is dat hij een stick in zijn handen heeft. De Britse levensgenieter houdt niet van kiezen en combineert daarom gewoon zijn twee passies: hockey en ijshockey.

Zondagochtend een ijshockeywedstrijd en vervolgens snel door naar het hockeyveld om daar óók nog een wedstrijd te spelen. Het klinkt velen misschien bekend in de oren en doet menigeen mogelijk denken aan de tijd als scholier. Maar ook topsporters beoefenen meerdere sporten naast elkaar.

"Ik racete op en neer tussen de trainingen op het veld en op het ijs."

Ashley Jackson heeft gescoord bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De 31-jarige Jackson vertegenwoordigde Groot-Brittannië op drie verschillende Olympische Spelen, maar de motivatie richting Tokio 2020 ontbrak. Hij bleef nog even hockeyen in eigen land, maar besefte later dat hij tóch liever op schaatsen stond.

En toch begon hij de schoenen met nopjes eronder weer te missen en het belletje van HGC-coach Paul van Ass kwam daarom precies op het juiste moment. "Doe alles. Doe alles wat je kan. Je carrière is maar kort", is het motto van Jackson en dus keerde hij terug naar de hoofdklasse.

HGC-coach Van Ass over (ijs)hockeyer Jackson: 'Een fenomeen'

Die competitie lag de afgelopen maanden stil, dus driemaal raden wat Jackson deed... Juist, ja, de puck tevoorschijn halen, bij London Raiders. "Of dat mocht? Dat moet je me niet vragen."

Oogje toe

Maar natuurlijk was ook Van Ass daarvan op de hoogte. "Ja, ik wist het. Maar daarom vindt hij mij een aardige coach: omdat ik af en toe een oogje dichtdoe. Maar weet je: sport moet beleefd worden, daar moet je plezier aan hebben. En dat heeft-ie. En hij is fitter teruggekomen dan hij in de eerste helft van het seizoen was."

Dat liet hij ook weer zien tegen Oranje-Rood, de rivaal in de strijd om een play-off-ticket die gisteren met 5-3 verslagen werd. Met een uitblinkende Jackson aan Wassenaarse zijde. "Die man is briljant", zegt Van Ass. "Zoals hij ook bij die derde goal de bal op Olivier van Tongeren geeft... Dat moet je in 'the heat of the moment' toch maar kunnen, precies op maat. Dat is zijn kracht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl