HGC wint doelpuntrijke topper bij Oranje-Rood

HGC trotseert in Eindhoven wind en Oranje-Rood

In de hockeyhoofdklasse bij de mannen heeft HGC in een doelpuntrijk duel een belangrijke zege geboekt op Oranje-Rood: 3-5. De wedstrijd tussen Amsterdam en Rotterdam, twee clubs die eveneens azen op een plek in de topvier en dus play-offs, eindigde in 2-2.

HGC begon in een stormachtig Eindhoven sterk en stond dankzij velddoelpunten van Max Plennevaux (tweemaal) en Olivier van Tongeren na 25 minuten al op een 3-0 voorsprong. Nog voor de pauze mocht Mink van der Weerden een strafbal nemen en Oranje-Rood weer enige hoop bieden.

Verprutst

Die groeide toen kort na rust Lucas Martinez met een mooie tip-in de 2-3 voor zijn rekening nam. Met de wind in de rug ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. Terwijl de ene na de andere strafcorner verprutst werd, had Nicholas Budgeon bij de tweede voor HGC wel succes: 2-4.

Uit de kluts bracht Niek van der Schoot via de HGC-stick van Thijmen Piket de spanning nog even terug, maar het laatste woord was toch aan de gasten. Floris van der Linden bepaalde in de slotminuut de eindstand op 3-5.

Lange competitiestop

Koploper Bloemendaal boekte een krappe 2-1 thuisoverwinning op Almere, terwijl Kampong, na de Pro League-toer van de nationale ploegen als derde uit de lange competitiestop gekomen, in Amstelveen met 3-1 zegevierde over Pinoké.

Winterstop bracht Nederlandse hockeyers nauwelijks rust

Rotterdam leek goede zaken te gaan doen in Amsterdam, toen Jeroen Hertzberger zijn ploeg in de 62ste minuut uit een strafbal op een 2-1 voorsprong zette. Justin Reid-Ross gooide kort voor tijd roet in het eten door een strafcorner te verzilveren.