PSV viert de openingsgoal van Luuk de Jong

PSV wint moeizaam van NAC, ondanks dat Schwaab zijn briefje niet mag lezen

Koploper PSV heeft ondanks een groot veldoverwicht thuis slechts met 2-0 van hekkensluiter NAC Breda gewonnen. Het duel kende evenals het veelbesproken briefje bij Duitsland-Nederland ook een voorval met een briefje.

Al na vijf minuten was het raak: Luuk de Jong kroop goed voor zijn verdediger en kon zo een voorzet van Cody Gakpo, de vervanger van de geschorste Hirving Lozano, binnentikken. Het was de 21ste goal voor de topscorer.

Voor NAC, dat dit seizoen slechts twee punten pakte in uitduels, dreigde een pak slaag, maar in de eerste helft kwam PSV niet verder dan een schot op de lat van Angeliño.

De geschorste Hirving Lozano op de tribune

Ook na rust scoorde De Jong razendsnel, met een kopbal, maar Gakpo stond bij de voorzet buitenspel en de goal werd afgekeurd. NAC-doelman Benjamin van Leer stopte een volgende kopbal van De Jong.

Het briefje van Schwaab

Op de invalbeurt van Michal Sadílek voor Jorrit Hendrix volgde een opvallend moment, dat deed denken aan het befaamde briefje van Dwight Lodeweges. Na zijn entree overhandigde Sadílek een briefje aan Daniel Schwaab. Het bleek een briefje van keeperstrainer Ruud Hesp met aanwijzingen over standaardsituaties.

Het briefje van Schwaab: 'Mocht het niet lezen van Gözübüyük'

Alleen, kon Schwaab er niets mee en deed hij het briefje snel weer weg in zijn kous. "Er stond te veel op en ik had geen tijd om het te lezen omdat de scheidsrechter (Serdar Gözübüyük, red.) zei dat ik het weg moest stoppen", aldus Schwaab na afloop. "Ik wilde het nog een keer terugkijken, maar het mocht niet."

Invaller Malen weer trefzeker

Zonder briefje liep het toch goed af. In de 71ste minuut maakte invaller Donyell Malen er met een schot in de verre hoek op aangeven van Denzel Dumfries alsnog 2-0 van. Hij maakte zijn 6de goal van het seizoen en zijn vijfde als invaller, meer dan elke andere invaller.

Steven Bergwijn raakte kort daarna nog de lat en meer goals bleven uit. Mohammed Ihattaren kreeg bij PSV weer de voorkeur boven Gastón Pereiro en was met zijn creativiteit een van de lichtpuntjes bij een verder pover PSV. Hij werd in de 82ste minuut onder applaus vervangen door Pereiro.

Door de overwinning is het verschil met Ajax acht punten, maar de Amsterdamse achtervolger heeft twee wedstrijden minder gespeeld.