Manchester City viert de eerste goal van Raheem Sterling (m)

Snelle hattrick Sterling helpt Manchester City na rust aan winst

Manchester City heeft in eigen huis dankzij Raheem Sterling Watford verslagen: 3-1. De Engelse aanvaller produceerde na rust een hattrick voor de koploper van de Premier League.

Watford trok een muur op en hield met succes de nul vast tot rust. Bij het begin van de tweede helft ging het echter mis voor de bezoekers. Sterling scoorde eigenlijk vanuit buitenspelpositie, maar omdat de bal vlak voordat hij uithaalde nog werd beroerd door Watford-verdediger Daryl Janmaat keurde scheidsrechter Paul Tierney de goal goed.

Raheem Sterling maakt zijn tweede goal

Vier minuten later tikte Sterling ook zijn tweede goal binnen op aangeven van Riyad Mahrez en bij de derde goal was hij Janmaat weer te slim af. Bij City verdween prompt de haast na Sterlings hattrick en Watford kon nog iets terug doen via Gerard Deulofeu. Alle goals vielen binnen een kwartier na rust.

Door de zege kwam City op 74 punten uit 30 duels. Nummer twee Liverpool kan zondag bij winst thuis tegen Burnley weer op één punt komen.

Spurs de weg kwijt in Premier League

Tottenham Hotspur plaatste zich net als Ajax voor de kwartfinales van de Champions League, maar in de Premier League presteren de Londenaren al weken onder de maat. De Spurs verloren zaterdag met 2-1 bij Southampton.

Southampton viert de winnende goal van James Ward-Prowse (l)

In de tweede helft gaven de Spurs de wedstrijd uit handen. Yan Valery tikte een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen en James Ward-Prowse bezorgde Southampton de winst door in de 81ste minuut een vrije trap prachtig over de muur te krullen.

Zonder coach Mauricio Pochettino, voor twee wedstrijden geschorst vanwege een uitbarsting tegen arbiter Mike Dean na het duel met Burnley (2-1 verlies), maar met assistent Jesus Perez op de bank kwam Tottenham nog wel op voorsprong via Harry Kane.

Harry Kane en de Spurs na de openingsgoal van de spits

Met één punt in de afgelopen vier wedstrijden is Tottenham niet alleen geen titelkandidaat meer, maar komt ook een plek bij de eerste vier in gevaar. Een positie bij de eerste vier in de eindklassering geeft recht op deelname aan de Champions League van komend seizoen.

De Spurs staan nog derde met 61 punten uit 30 duels, maar Manchester United (29-58), Arsenal (29-57) en Chelsea (28-56) staan dichtbij. Manchester City en Liverpool staan respectievelijk eerste en tweede.