Harry Kane

Wonder van Dortmund blijft uit, Tottenham naar laatste acht

Tottenham Hotspur heeft ten koste van Borussia Dortmund de kwartfinales van de Champions League bereikt. De Spurs hadden het in het Signal Iduna Park vooral moeilijk voor rust, maar hielden stand. Harry Kane zorgde kort na de pauze zelfs voor de zege: 0-1.

Dortmund-trainer Lucien Favre gooide na de 3-0 nederlaag in Londen alles op de aanval, met voor het eerst Marco Reus, Mario Götze en Paco Alcácer gezamenlijk aan de aftrap.

Die tactiek leverde in de eerste helft talloze kansen op. Vooral in de fase net na het half uur kwam Tottenham enkele keren met de schrik vrij.

Julian Weigl baalt van zijn gemiste kans

Julian Weigl vond met een kopbal doelman Hugo Lloris op zijn weg, Reus schoot via de rug van ex-Ajacied Davinson Sánchez net over en de uitblinkende Lloris verijdelde een treffer van Götze.

Heung-min Son zorgde kort voor die kansenregen voor het enige gevaar van Tottenham. De poging van de Zuid-Koreaan verdween naast het Duitse doel, mede door een slim duwtje van Marius Wolf.

Dortmund hoopte ook de tweede helft met een offensief te beginnen, maar kwam van een koude kermis thuis. Harry Kane rondde een pass van Moussa Sissoko koelbloedig af. Daarmee was de nog aanwezige spanning geheel verdwenen.

Harry Kane de gevierde man bij Tottenham Hotspur

Het duel, onder leiding van Danny Makkelie, kende in het vervolg nauwelijks noemenswaardige momenten. Lloris voorkwam vlak voor tijd nog wel de verdiende gelijkmaker van Jacob Bruun Larsen.

Dortmund kan zich nu volledig richten op de strijd om de landstitel, terwijl Tottenham zich mag verheugen op een plek bij de laatste acht in de Champions League. Net als in 2011, toen het werd uitgeschakeld door Real Madrid.