Annemiek van Vleuten
NOS Wielrennen

Van Vleuten na Strade Bianche: 'Een van mijn mooiste zeges'

Annemiek van Vleuten blijft verbazen. De wielrenster heeft voor het eerst in haar carrière Strade Bianche gewonnen. De klassieker in Toscane was pas haar tweede koers sinds september vorig jaar, toen ze bij het WK haar knieschijf brak.

Op ruim tien kilometer voor de finish zag Van Vleuten haar kans schoon op een steile grindstrook. Ze reed weg uit een kopgroep met favorieten en soleerde vervolgens op indrukwekkende wijze naar de winst.

De Deense Annika Langvad (Boels-Dolmans) eindigde op gepaste afstand als tweede. Katarzyna Niewiadoma uit Polen werd derde.

Vos doet poging

Ook wereldkampioene Anna van der Breggen (de winnares van vorig jaar), Marianne Vos, Janneke Ensing en Chantal Blaak zaten in de kopgroep, maar geen van hen kon Van Vleuten volgen. Vos waagde nog een dappere poging, maar blies zichzelf daarbij op. Ze eindigden wel allemaal in de toptien.

Van Vleuten: 'Deze stond op mijn wensenlijstje'

Van Vleuten maakte vorig weekend bij haar rentree al indruk met een vierde plaats in Omloop het Nieuwsblad.

Wensenlijst

Met haar zege in Strade Bianche, die pas sinds 2015 op de kalender staat bij de vrouwen, verbaasde Van Vleuten het publiek en ook zichzelf. "Ik ben pas tien weken in training en dacht niet dat het genoeg zou zijn", reageert ze na afloop.

"Ik heb zo hard gewerkt. Deze koers stond echt nog op mijn wensenlijstje om ooit te winnen. Of dit een van mijn mooiste overwinningen is? Ik denk het wel."

Van Vleuten eerder terug dan verwacht: 'Herstel gaat heel goed'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl