Annemiek van Vleuten net na de finish op het WK wielrennen Getty

Gebroken knie kost Van Vleuten half jaar

time icon

Het zal zeker zes maanden duren voordat Annemiek van Vleuten weer aan de start van een wedstrijd zal staan. Dat kreeg de onfortuinlijke wielrenster maandag te horen, nadat ze met succes was geopereerd aan de gebroken knie die zij zaterdag opliep in de wegwedstrijd bij de WK in Innsbruck.

Operatie gehad, alles is weer gerepareerd. De botten zweven niet meer rond in mijn knie", liet ze weten op Twitter. "Mijn been moet minstens vier weken in een brace. Ik mag mijn knie niet buigen en niet erop lopen."

De verwachting is dat Van Vleuten minimaal een half jaar aan de kant staat.

Annemiek van Vleuten
@AvVleuten
Operation done. Everything fixed again: no bones flying around in my knee anymore 😉. My leg will be in a brace for at least 4 weeks. No bending of my knee, no walking, etc, so the bones can grow together again.
8 maanden geleden

De 35-jarige Van Vleuten, die eerder in de week in Oostenrijk haar wereldtitel op de tijdrit had geprolongeerd, kwam tijdens de wegkoers na 55 kilometer ten val, maar reed ondanks forse knieklachten de race wel uit. Ze stond met haar versnelling op 43 kilometer van de meet zelfs aan de basis van de zege van landgenote Anna van der Breggen en kwam zelf uiteindelijk als zevende over de finish.

STER Reclame