Bibian Mentel op weg naar de operatiekamer voor wéér een operatie Facebook Edwin Spee

Bibian Mentel heeft opnieuw een medische ingreep ondergaan. De drievoudig paralympisch snowboardkampioene is vandaag met succes geopereerd aan een tumor onder in haar rug, zo laat haar echtgenoot Edwin Spee via Facebook weten.

De tumor kwam aan het licht nadat er een scan was gemaakt, omdat Mentel al een tijdje last had van haar onderrug. Bij de ingreep is het gezwel in de wervels L2 en L4 weggebrand, waarna de ontstane holte is opgevuld met bot en de wervels L1 tot en met L4 zijn vastgezet met twee platen.

Nekwervel

Een jaar geleden werd bij Mentel, kort voor de Paralympische Spelen in Pyeongchang, al een nekwervel vervangen door een titanium frame. Het kon de snowboardster er niet van weerhouden om in de Zuid-Koreaanse sneeuw twee gouden medailles te veroveren.

"Vreemd als ik er aan denk dat we nog maar veertien maanden geleden ook hier waren en hoeveel we daarna alweer hebben meegemaakt", schrijft Spee vandaag op Facebook. "Dus ook hier zal ze goed uitkomen om weer zo snel mogelijk te genieten van het leven!"

Normaal gesproken kan zijn vrouw volgende week weer naar huis.

Plekjes op de longen

Afgelopen oktober maakte de 46-jarige Mentel bekend te stoppen met de wedstrijdsport. Ze onthulde toen tijdens de Spelen alweer ziek te zijn geweest en plekjes in haar al vaker getroffen longen te hebben. De kanker was voor de zoveelste keer sinds de onderbeenamputatie in 2001 teruggekeerd. Maar wel onder controle, verzekerde ze.

"Ik ben al achttien jaar bezig met die ziekte", vertelde Mentel bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio1. "Het is een gegeven. De hoop om schoon te blijven heb ik een paar jaar geleden al opgegeven."

STER reclame