Moskee As-Soennah in Den Haag
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

As-Soennah-moskee doet aangifte vanwege beledigende pop Pegida

Stichting as-Soennah gaat aangifte doen vanwege het plaatsen van een kwetsend spandoek en een etalagepop bij de Haagse As-Soennah-moskee op zondag.

Dat liet voorzitter Abdelhamid Taheri van de stichting vandaag weten via Omroep West. De anti-islambeweging Pegida heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de actie.

De moskee heeft beelden van beveiligingscamera's aan de politie overgedragen. Op de beelden komen een vrouw en twee mannen redelijk herkenbaar in beeld, zegt Taheri. "Ook het kenteken van de auto waarmee ze kwamen aanrijden, kun je goed zien."

Etalagepop

Op het spandoek waren beledigende teksten geschreven aan het adres van de profeet Mohammed. Naast het spandoek stond een etalagepop in Arabische kleding, half ontbloot en voorzien van een baard, met in het kruis een babypop. Daarmee de suggestie wekkend dat hij seks met een kind heeft.

Pegida wilde met de actie naar eigen zeggen een statement maken omdat de organisatie boos is dat verzoeken om bij moskeeën in Den Haag te mogen demonstreren elke keer worden afgewezen.

Advertentie via Ster.nl