Is dit de nieuwe trainer van Feyenoord?
NOS Voetbal

NOS Voetbalpodcast #29: 'Jaap Stam is geen verrassende naam als coach voor Feyenoord'

Elke maandag blikken de commentatoren van de NOS terug op het voetbalweekend. Meningen en scherpe analyses, verhalen en opvallende anekdotes. Dat en meer is te horen in de NOS Voetbalpodcast.

Deze week schuiven Jeroen Elshoff, Philip Kooke en Jeroen Grueter aan bij presentator Arno Vermeulen.

"Ik mis toch het antwoord van Ajax", begint Jeroen Elshoff het gesprek over het Ajax-loze weekend. "We moeten het toch wel hebben van de titelstrijd tussen PSV en Ajax." In de NOS Voetbalpodcast wordt teruggekeken op het eredivisieweekend. Ajax speelde niet omdat de ploeg rust kreeg voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. "We hadden het over het voordeel dat Ajax zou hebben, Ajax staat nu wel gewoon vijf punten achter."

In de 29e NOS Voetbalpodcast werd vooral gesproken over de nieuwe coach van Feyenoord. Want volgens verschillende media zit Jaap Stam in de beste positie om de coach van de Rotterdammers te worden.

"Het zou toch veel logischer zijn om Phillip Cocu te benaderen?", vraagt Arno Vermeulen zich af. Daarnaast wordt de vraag opgeworpen of Jaap Stam niet een trainer zonder CV is, een trainer met te weinig ervaring. Volgens de commentatoren wordt Jaap Stam zeker geaccepteerd door de achterban en dat is bij Feyenoord ook belangrijk.

Regels

Natuurlijk komt ook de VAR nog even langs. Vooral het gebruik ervan bij de vele rode kaarten van afgelopen weekend. Volgens Jeroen Elshoff zijn ze tegenwoordig wel heel streng geworden. Volgens hem moet je de scheidsrechter de beelden op normale snelheid terugkijken en niet beeld voor beeld in slow-motion.

De commentatoren praten ook nog even over de nieuwe regels in het voetbal. Zo mag de tegenstander niet meer in de muur staan en wordt een doelpunt altijd afgekeurd als de bal een hand raakt. Dus ook als de arm tegen het lichaam is gedrukt.

Tot slot een vooruitblik op Real Madrid-Ajax. Dat het lastig gaat worden, daar zijn de mannen het over eens. "Ik heb toch wel het gevoel dat het kan, maar dan moet Ajax op zijn best spelen. Beter dan ooit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl