Europees indoorkampioene Nadine Visser ontvangt in Glasgow de felicitaties ANP
NOS Sport Atletiek

Gouden Visser: 'Heb het beste bewaard voor moment dat het moest'

Je moet het maar even doen, stelde ze dolgelukkig vast. "Ik weet dat ik kan pieken op toernooien, maar ik was zo zenuwachtig. Het ging echter in de finale vanzelf", glunderde Nadine Visser zondagavond in Glasgow nadat ze de Europese indoortitel op de 60 meter horden met grote overmacht had veroverd.

Visser had haar beste race voor het laatst bewaard. "In de serie en de halve finale zaten nog kleine foutjes. Ik hield mezelf voor dat dat in de finale niet mocht gebeuren. Van tevoren denk je dan: wat doe ik mezelf aan? Ik voelde de druk echt wel. Maar het ging direct goed."

Visser verovert op machtige wijze Europese indoortitel op 60 meter horden Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Visser had een goede start en bouwde haar voorsprong over de vijf horden uit naar een flinke marge. De Duitse titelverdedigster Cindy Roleder gaf als nummer twee liefst een tiende toe.

"Ik voelde bij de finish wel dat de dames niet naast me zaten, maar ik kreeg het later pas bevestigd. Ik ben gewoon heel blij dat ik het hardste loop in de finale", keek Visser terug op de race.

Vorig jaar veroverde ze heel verrassend brons op de WK indoor, achter twee snelle Amerikaanse atletes. Dat deed haar uiteindelijk besluiten de zevenkamp in te ruilen voor de horden.

Visser: "Ik kan deze medailles niet echt met elkaar vergelijken. Toen zag ik het niet aankomen, hier in Glasgow was ik een van de favorieten. Ik ging hier echt voor de winst. Dat is gelukt, al moet het besef nog even komen."

STER reclame