Sergio Ramos krijgt geel na zijn charge op Kasper Dolberg
NOS Voetbal

UEFA straft Ramos: extra wedstrijd schorsing na gele kaart tegen Ajax

De gele kaart die Sergio Ramos incasseerde in de slotfase van het Champions League-duel van Real Madrid met Ajax (1-2), is volgens de UEFA door de Spanjaard uitgelokt. De aanvoerder van Real krijgt daarom bovenop zijn automatische schorsing van één duel - na drie keer geel - nog een extra wedstrijd straf.

Ramos mist daardoor niet alleen de return tegen Ajax van komende dinsdag, maar óók een eventuele heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League.

De 32-jarige verdediger kreeg in het duel, twee weken geleden, vlak voor tijd een gele kaart na een overtreding op Kasper Dolberg. Daardoor zou hij geschorst zijn voor de return en kon hij een eventuele kwartfinale met een schone lei beginnen,

Ramos gaf kort na afloop van het treffen in Amsterdam zijn opzetje toe. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet forceerde", zei hij tegen de Spaanse sportkrant Marca. Later krabbelde hij via Twitter terug.

Boete

De UEFA legde Ajax ook nog een boete op van 19.000 euro. Dit vanwege het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd, het gooien van voorwerpen op het veld en het gebruik van een illegaal spandoek.

Ook Madrid werd gestraft, de Spanjaarden moeten 1500 euro betalen vanwege vuurwerk dat de supporters afstaken in het bezoekersvak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl