NOS Voetbal

Oranjevrouwen verliezen van Spanje in Algarve Cup: 'Toont aan wat beter moet'

Oranje verliest eerste duel in Algarve Cup

De Nederlandse voetbalsters hebben in de Algarve Cup hun eerste duel verloren en zijn daardoor vrijwel kansloos voor een finaleplek. De titelverdediger ging met 2-0 onderuit tegen Spanje. Jennifer Hermoso Fuentes maakte beide goals.

Het toernooi geldt als voorbereiding op het WK van komende zomer, waarop zowel Nederland als Spanje in actie zullen komen. Oranje speelt maandag nog tegen Polen in het toernooi om de Algarve Cup.

Spanje terecht op voorsprong

Het eerste kwartier was voor Spanje en de 1-0 voorsprong, een krachtige kopbal van Hermoso, was terecht. In het vervolg nam Oranje echter het heft in handen. Lieke Martens miste een opgelegde kopkans en Jackie Groenen schoot de bal net naast.

Na rust dwong Lineth Beerensteyn, na een goede actie, de Spaanse keeper tot een redding en ook Martens was dicht bij een goal. Die viel vervolgens echter aan de andere kant. Na een snelle aanval van de Spaansen, die gevaarlijk bleven, tikte Hermoso simpel de 2-0 binnen.

Wiegman ziet hoe het beter kan

Bondscoach Sarina Wiegman toonde zich na afloop niet geheel ontevreden. "Ik ben niet tevreden met de uitslag, maar dit zijn wedstrijden die je moet spelen voor je een WK gaat spelen, want het toont precies aan wat we weer beter moeten doen. Ik had gehoopt dat wij hen meer onder druk hadden kunnen zetten met ons positiespel."

Wiegman was niet verrast door het sterke spel van de Spaanse ploeg. "Wij zijn echt heel vergelijkbaar met hoe we tegen elkaar willen spelen. Als we nu weer tegen ze zouden spelen, zouden we iets andere keuzes moeten maken", doelde ze op het spel van haar ploeg die moeite had mee te komen met het hoge tempo van Spanje.

"Ik ben hartstikke blij met deze wedstrijd, het is duidelijk geworden dat we ons spel naar een hoger tempo moeten brengen", aldus de bondscoach die ook nog zag hoe Sherida Spitse recordinternational werd. Spitse speelde haar 157ste interland en ging daarmee voorbij Annemieke Kiesel-Griffioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl