Pro Shots
NOS Voetbal

Spitse nieuwe recordinternational Oranje-voetbalsters

Sherida Spitse is de nieuwe recordinternational van de Nederlandse voetbalsters. De 28-jarige middenvelder van het Noorse Válerenga startte woensdagavond in de Algarve Cup tegen Spanje in de basis en kwam daarmee op 157 interlands.

Annemieke Kiesel-Griffioen is haar record nu definitief kwijt. De oud-international speelde in 2011 haar 156ste en laatste interland.

"Ik ben nog maar 28, dus wie weet waar het gaat eindigen", zei Spitse trots na de wedstrijd tegen Spanje, die Oranje met 2-0 verloor. "Het was leuker geweest om te winnen, maar dat ik nu recordinternational ben, vind ik wel iets om te vieren. Ik ben er erg trots op."

Recordinternational Spitse: 'Ik ben nog maar 28'

Spitse debuteerde in augustus 2006 op 16-jarige leeftijd in het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd in tegen Engeland (4-0 verlies). In 2017 pakte ze als aanvoerder de Europese titel in eigen land.

Martens op weg naar nummer 100

Lieke Martens kan tijdens de Algarve Cup haar honderdste interland spelen. Ze speelt tegen Spanje haar 99ste interland en Nederland speelt in Portugal ook nog tegen Polen (4 maart). Daarna volgt op 6 maart de finaleronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl