R. Kelly bij het politiebureau in Chicago Hollandse Hoogte

De Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly heeft in de rechtbank in Chicago verklaard dat hij niet schuldig is aan seksueel misbruik. Vier vrouwen beschuldigen Kelly van seksueel misbruik, dat zou hebben plaatsgevonden in de periode tussen 1998 en 2010. Drie van de vrouwen waren minderjarig toen ze misbruikt zouden zijn.

De zanger is inmiddels op borgtocht vrij. Hij zat sinds vrijdag in de cel. Eerder zei zijn advocaat dat Kelly niet genoeg geld had om de borgsom te betalen. Van de 1 miljoen euro borgsom moest Kelly 10 procent, dus 100.000 dollar, betalen om voorwaardelijk vrij te komen. Wie dat bedrag nu heeft neergeteld, is niet bekendgemaakt.

Bekijk hier de beschuldigingen en aanklachten van 1994 tot 2018:

Kelly verscheen in de oranje gevangeniskleding in de rechtszaal en sprak alleen om zijn naam te bevestigen. Zijn verklaring werd door zijn advocaat voorgelezen.

Volgens de advocaat van twee van de vrouwen wordt er een tweede video met bewijsmateriaal naar de officier van justitie gestuurd. Daarop zou te zien zijn dat de zanger een minderjarige seksueel lastigvalt. In de eerste video zou te zien zijn dat de zanger seks heeft met een minderjarig meisje.

Op 22 maart wordt R. Kelly opnieuw in de rechtbank verwacht.

STER reclame