Luuk de Jong
NOS Voetbal

PSV loopt in topper tegen Feyenoord weer averij op

Koploper PSV heeft in de topper tegen Feyenoord opnieuw puntenverlies geleden. In Eindhoven werd het 1-1. Feyenoord speelde het laatste half uur met tien man na een directe rode kaart voor Sven van Beek.

Voor PSV is het het derde gelijkspel op een rij. Door het puntenverlies heeft PSV nog maar twee punten voorsprong op Ajax, dat eerder op de dag met 5-1 won van ADO Den Haag. Ajax (82-20) heeft een beter doelsaldo dan PSV (74-16).

Nicolai Jørgensen opende in de 71ste minuut de score met een schot van afstand en een minuut later maakte Hirving Lozano al gelijk.

Nicolai Jørgensen

PSV probeerde in een vroeg stadium druk te zetten op Feyenoord, dat speelde zonder Robin van Persie. De aanvoerder van de Rotterdammers werd gespaard voor het bekerduel met Ajax van aanstaande woensdag.

Feyenoord voetbalde zich met verzorgd spel onder de druk uit, al liet Van Beek zich een keer in de luren leggen door Steven Bergwijn. Diens eindpass bereikte echter niet een ploeggenoot.

Jens Toornstra schot aan de overkant recht in Jeroen Zoets handen. De Jong liet de eerste 18-karaats kans liggen. Hij schoot, bediend door Bergwijn, ver naast. Er volgde een sterke fase van de bezoekers, die veruit de meeste duels wonnen en via Tonny Vilhena, Jørgensen en Jan-Arie van der Heijden ook kansen afdwongen.

Sven van Beek krijgt de rode kaart gepresenteerd

PSV mocht over de 0-0 bij rust niet klagen. Het zat dringend verlegen om een nieuw tactisch plan. De onzichtbare Gastón Pereiro bleef in de kleedkamer achter en Cody Gakpo kwam in het veld.

Het haalde niets uit. Feyenoord bleef de betere ploeg, maar vergat via Jørgensen en Toornstra een beloning op te eisen. Van Beek gooide na een klein uur spelen vervolgens de Rotterdamse glazen in. Hij ging onder de bal door, hield (onnodig) Bergwijn vast en kon gaan douchen.

Hirving Lozano

Kansen gekeerd

Met een man meer en een half uur op de klok leken de kansen gekeerd. Daar dacht Jørgensen anders over; de Deen trof van afstand doel via de binnenkant van de paal.

Lozano had met een handige intikker een vlot antwoord, maar het ene punt liet Feyenoord zich niet ontnemen. In de slotfase drong PSV aan, maar keer op keer toonde doelman Kenneth Vermeer zijn klasse.

PSV speelde tijdens de afgelopen twee speelrondes al gelijk tegen FC Utrecht en sc Heerenveen. Beide keren werd het 2-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl