ANP
NOS Voetbal

Van Bommel relativeert: 'In de winterstop was het gat óók twee punten'

Diverse kenners wisten het onlangs zeker: niets kon titelprolongatie van PSV meer in de weg staan. Op 24 februari, na de 23ste speelronde, ligt de strijd om het kampioenschap echter weer totaal open.

"In de winterstop was het gat ook twee punten", relativeren trainer Mark van Bommel en keeper Jeroen Zoet na het derde gelijkspel op een rij. Tegen Feyenoord werd het in Eindhoven 1-1.

"Je kunt het van twee kanten bekijken", aldus Van Bommel. "We stonden vier punten voor en nu nog twee. Maar je kunt ook zeggen: we zijn zes weken geleden begonnen (aan de tweede seizoenshelft, red.) en toen was de voorsprong ook twee punten."

NOS

PSV had dit seizoen in eigen huis nog geen puntenverlies geleden. Zondag was PSV echter niet baas in eigen huis, Feyenoord dicteerde het spel. "Feyenoord deed het goed in de eerste helft, complimenten", stelde Van Bommel nuchter vast.

De ploeg van Van Bommel probeerde wel te domineren, maar dat lukte tot de rode kaart van Feyenoord-verdediger Sven van Beek niet. "We hadden in de eerste helft geen grip op de wedstrijd en we moesten er elke keer achteraan lopen", aldus de PSV-trainer.

"Dan voel je je traag en lijkt het net alsof je heel dikke benen hebt. Na de 1-1 krijg je veel meer grip op de wedstrijd."

  • Van Bommel: 'Veel balbezit en veel kansen'
  • Zoet: 'Voor de winterstop was het gat óók twee punten'

In de slotfase leek de winnende goal van PSV een kwestie van tijd, zeker gezien de status van de club die dit seizoen al vaker een wedstrijd in extremis besliste.

Maar het was Kenneth Vermeer, oud-doelman van Ajax, die een nieuwe zege van PSV voorkwam en Ajax in staat stelde in te lopen. "Je weet dat je na de rode kaart meer te doen krijgt dan daarvoor", aldus Vermeer, die bescheiden bleef.

"Ik had vandaag het geluk aan mijn zijde; dat de ballen op me af kwamen. Mijn moment van de dag? Het schot van Bergwijn dat ik pakte."

  • Van Bronckhorst: 'Eerste helft hadden we de totale controle'
  • Vermeer blijft bescheiden: 'Had het geluk aan mijn zijde'
  • Jørgensen toonde weer zijn klasse 'na lastige periode'

Feyenoord bleef dus wederom overeind in een topper, na thuis PSV (2-1) en Ajax (6-2) al verslagen te hebben. Ook in de Johan Cruijff Schaal werd PSV, weliswaar na strafschoppen, verslagen.

"We hadden lange tijd de totale controle hier, uit bij PSV", aldus Van Bronckhorst. "In die fase verzuimen we onszelf te belonen. We hebben de afgelopen week heel veel aandacht geschonken aan hoe we moeten staan als PSV druk zet. We zijn niet in paniek geraakt met tien man."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl