Protest vannacht bij voetbalclub Argon in Mijdrecht Petershotnews

De Mijdrechtse voetbalvereniging Argon heeft hoofdtrainer Van Niekerk op non-actief gesteld. Het besluit volgt op een rel eerder deze week rond racistische uitingen van Van Niekerk. Gisteren kondigden de spelers van Argon al aan niet meer verder te willen met deze trainer.

RTV Utrecht meldt dat het bestuur van Argon onder leiding van voorzitter Ton Goedemoed het besluit heeft genomen om Van Niekerk op non-actief te stellen. Eerder deze week was de hoofdtrainer al schriftelijk berispt. Maar zijn positie was onhoudbaar geworden door de boycot die de spelers gisteren bekendmaakten. Ook hingen onbekenden vannacht spandoeken op bij het clubhuis, waarin Argon 'verrot' wordt genoemd.

De trainer bij de eersteklasser deed zijn racistische uitingen in de wedstrijd afgelopen weekeinde tegen de Amsterdamse club WV-HEDW, meldt het AD. Toen een speler van Argon de bal op een vervelende manier teruggaf aan de keeper van WV-HEDW zou een donkere speler van de Amsterdamse club "viezerik" hebben gezegd. Waarop Van Niekerk antwoordde: "ga jezelf wassen, zwarte lul". Ook hoorde een van de spelers van Argon dat de trainer "Ik heb je moeder geneukt voor 10 euro" naar een speler riep.

De wedstrijd van Argon (thuis) tegen Roda '46, vanmiddag gaat wel door, al is onduidelijk wie er precies op het veld zullen staan.

Argon vroeg eerder aan de KNVB om dat duel uit te stellen, maar dat weigerde de voetbalbond.

De onafhankelijk aanklager amateurvoetbal is volgens een woordvoerder van de KNVB begonnen met een vooronderzoek. De bond wil niet op de zaken vooruitlopen, maar zegt wel dat racistische uitlatingen "niet kunnen op een voetbalveld".

STER reclame