NOS Schaatsen

Van der Geest wint op Zweeds ijs, Schouten slechts zesde

Van der Geest wint korte marathon op Zweeds zee-ijs

Lisa van der Geest heeft in het Zweedse Lulea de vijfde marathon van de Grand Prix-cyclus op haar naam geschreven. Bij de mannen ging de overwinning naar Sjoerd den Hertog.

Van der Geest was na de relatief korte race over 40 kilometer de sterkste in een eindsprint met Carien Kleibeuker. Pien Keulstra werd op gepaste afstand derde. De drie hadden twee ronden voor het einde een voorsprong van bijna een minuut op het peloton.

Irene Schouten zat in het peloton en kwam niet verder dan de zesde plaats. Schouten won dit seizoen al haar marathons op kunstijs en was donderdag in Lulea ook de snelste op haar eerste marathon op natuurijs.

Tweede Grand Prix-zege voor Den Hertog

Bij de mannen kwam Den Hertog na 50 kilometer schaatsen in zijn eentje over de finish. De Groninger zegevierde vorige maand ook al bij de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee.

Den Hertog wint vijfde Grand Prix-marathon in Lulea

Den Hertog achterhaalde in Lulea in de laatste ronde de ontsnapte Robert Post en kwam met een kleine voorsprong solo aan. Het brons was voor Nederlands kampioen Mart Bruggink.

Zondag is de zesde en laatste wedstrijd in de Grand Prix-cyclus. De mannen rijden dan 150 kilometer, de vrouwen 100 kilometer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl