Casimir Schmidt op de vloer
NOS Sport

Zesde plaats voor turners Schmidt en Louwije bij wereldbeker Melbourne

Turner Casimir Schmidt is bij de wereldbekerwedstrijden turnen in Melbourne zesde geworden in de finale op het onderdeel vloer. Bram Louwije eindigde op de zesde plaats in de toestelfinale op voltige.

De 23-jarige Schmidt kwalificeerde zich als zevende voor de vloerfinale, met een score van 13,966 punten. In de eindstrijd in Australië haalde hij weliswaar minder punten (13,833), maar wist hij wel een plaats hoger te eindigen. Het goud ging naar de Filipijn Carlos Edriel Yulo: 14,566.

Ook Louwije kwalificeerde zich voor zijn toestelfinale met de zevende score. De tot Nederlander genaturaliseerde Belg kon op het onderdeel voltige met een score van 12,766 echter niet meedoen om de medailles. Lee Chih-Kai uit Taiwan greep met 15,266 punten goud.

Zondag Zonderland

Epke Zonderland komt zondag in actie in de finale van de rekstok. De regerend wereldkampioen kwam zaterdag bij de kwalificaties ten val op zijn eerste vluchtcombinatie, maar herpakte zich en plaatste zich als laatste voor de eindstrijd.

De Nederlandse turners proberen via de wereldbekerwedstrijden plaatsing af te dwingen voor de Spelen van Tokio in 2020 en zijn daarom dit weekend neergestreken in Australië. Bekijk de reportage over de alternatieve route:

De olympische missie van Epke & co is begonnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl