Epke Zonderland ANP

Zonderland valt van rekstok, maar haalt toch finale in Melbourne

time icon

Epke Zonderland heeft zich bij de wereldbekerwedstrijden in Melbourne geplaatst voor de finale op het onderdeel rekstok, die zondag plaatsvindt.

De regerend wereldkampioen kwam ten val op zijn eerste vluchtcombinatie, maar herpakte zich en kwalificeerde zich met een score van 13,466 punten als achtste en laatste voor de eindstrijd.

Olympische missie

Zonderland is naar Australiƫ afgereisd, omdat hij zich met drie wereldbekerzeges kan plaatsen voor de Spelen van 2020 mocht olympische kwalificatie als team mislukken. Hij was al de beste bij de eerste wereldbeker in Cottbus, er volgen er nog zes.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De olympische missie van Epke & co is begonnen

Bram Verhofstad plaatste zich op de rekstok niet voor de eindstrijd; met 12,700 punten werd hij twaalfde. De finale staat zondag op het programma.

Bram Louwije greep op brug naast een plek in de finale. Hij noteerde met 12,400 punten de twaalfde score. Louwije haalde eerder wel de finale op voltige en Casimir Schmidt deed dat op vloer.

STER Reclame