In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Celstraffen geëist voor geestuitdrijving bij kind (9)

Het Openbaar Ministerie eist jarenlange celstraffen voor het mishandelen van een 9-jarig jongetje uit Venlo. De moeder van het kind wilde samen met een bevriend Marokkaans echtpaar een zogenoemde djinn, een boze geest, bij de jongen verdrijven.

De officier van justitie ziet de geestuitdrijving als zware mishandeling. Zo zouden de moeder en een vriendin de geest hebben geprobeerd te verdrijven voor wattenstaafjes tot bloedens toe in de oren van het jongetje te steken, schrijft 1Limburg. Hierdoor heeft hij blijvende gehoorschade opgelopen. Ook moest hij zijn handen in een warme oven houden.

Geen woorden

"Deze bizarre handelingen zijn schokkend en er zijn geen woorden voor", zei de officier van justitie tijdens de zitting. Tegen de moeder van het kind is vijf jaar cel geëist. Tegen de twee vrienden van de moeder, bij wie het ritueel thuis plaatsvond, zijn celstraffen van vier en vijf jaar geëist.

Volgens de verdachten en hun advocaten is er geen sprake van mishandeling als gevolg van godsdienstige rituelen. Ze zetten vraagtekens bij de verklaringen van het jongetje.

Voor zover bekend is het de eerste keer dat een Nederlandse rechter zich over een uit hand gelopen uitdrijving van djinns buigt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl