NOS Sport

Hassan hakt knoop door: focus naar langere afstanden op de baan

Hassan wil zich concentreren op 5 en 10 kilometer

Sifan Hassan gaat zich de komende maanden focussen op de langere afstanden, iets waar ze vorig jaar al hardop over speculeerde. Ze is voornemens dit jaar bij de WK en volgend jaar bij de Olympische Spelen uit te komen op de 5.000 meter en de 10.000 meter.

Tweeënhalf jaar geleden kwam Hassan bij de Spelen van Rio de Janeiro nog uit op de 800 en de 1.500 meter. Op laatstgenoemde afstand greep ze naast eremetaal, terwijl ze vooraf - ondanks een blessureperiode - tot de favorieten werd gerekend.

Op de Spelen van volgend jaar zet Hassan dus in op heel andere afstanden. "Ik ben veel beter geworden op de lange afstanden en kan denk ik goede dingen laten zien", zei ze dinsdag tegen de NOS bij terugkomst uit Monaco. Daar liep ze zondag een wereldrecord op de 5.000 meter op de weg.

Hassan loopt wereldrecord op 5 kilometer

"Bij de korte afstanden heb ik nog zoveel energie over als de wedstrijd voorbij is. En ik heb niet een heel goede start. Op de 1.500 meter komt het meer aan op tactiek en wacht iedereen een beetje. Daar is het een beetje misgegaan."

Hassan heeft nog nooit een 10.000 meter op de baan gelopen en mede daarom loopt ze een aantal voorbereidingswedstrijden. Zo doet ze mee aan het WK cross en maakt ze haar opwachting op de halve marathon van Berlijn.

Stage

Zaterdag reist ze af naar de Verenigde Staten voor een trainingsstage. Daar bereidt ze zich voor op het WK cross, dat op 30 maart plaatsvindt. De WK atletiek worden van 28 september tot en met 6 oktober in Doha gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl