Sifan Hassan zet records neer op de 5 kilometer in Monaco
NOS Sport

Mondiale toptijd Hassan op vijf kilometer in Monaco

Sifan Hassan mag zich sinds vandaag wereldrecordhoudster op de vijf kilometer op de weg noemen. De Nederlandse atlete won in de straten van Monaco een internationale wedstrijd over vijf kilometer in 14 minuten en 44 seconden.

Er is in het verleden sneller gelopen dan de tijd van Hassan, maar de internationale atletiekfederatie IAAF hanteert pas sinds begin 2018 een officieel wereldrecord op de vijf kilometer op de weg.

Hassan loopt wereldrecord op 5 kilometer

Het management van Hassan had vooraf nauw contact met de IAAF over de tijd die de atlete zou moeten lopen om zich wereldrecordhoudster te mogen noemen. De IAAF hanteerde 15.48 van Sarah Pagano uit Amerika als mondiale toptijd.

Hassan is al Europees recordhoudster op de halve marathon en op de 5.000 meter op de baan.

Naar WK veldlopen

Na haar geslaagde race in Monaco liet Hassan weten dat ze eind maart van start gaat bij de WK cross, in het Deense Aarhus. In december ontbrak ze nog bij de EK cross in Tilburg. Ook het indoorseizoen paste niet in haar planning.

"De EK cross heb ik al eens gewonnen. Ik heb onwijs veel zin in de WK. Ik vind crossen leuk om te doen", zei Hassan, die in 2015 Europees kampioene op de cross werd in Hyères.

Reactie Hassan op record op de vijf kilometer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl