Willem van Hanegem in 1968 en 2018 ANP / NOS

Podcast Oog: 'De Kromme' is jarig, geloof in de platte aarde en de orgasmekloof

time icon Aangepast

Willem van Hanegem, 'de beste voetballer na Cruijff', werd deze week 75. 'De Kromme' had geen zin in interviews, maar maakte voor het NOS Met het Oog op Morgen graag een uitzondering. Alle aandacht die hij deze week kreeg, had van hem niet gehoeven. "Ze laten alleen maar het mooie zien. Terwijl ik niet meer verkocht hoef te worden. Dan kan je toch ook laten zien wat er minder ging?"

Van Hanegem haalde in de uitzending herinneringen op met oud-voetballer Theo van Duivenbode. "Ik denk dat jij, Willem, in het huidige voetbal nog steeds mee zou kunnen komen."

Verder in Het Beste uit het Oog

Een Britse IS-bruid, die afgelopen week de Britse nationaliteit verloor, overweegt een Nederlands paspoort aan te vragen. Groot-Brittanniƫ is in de ban van de kwestie. Thomas Rueb, schrijver van Laura H., legt haar verhaal uit.

Steeds meer mensen geloven dat de aarde plat is. Belachelijk, volgens astronoom Marc Klein Wolt, want sinds de vijfde eeuw voor Christus is al bekend dat de aarde rond is. Toch begrijpt hij wel waar deze opmerkelijke stijging vandaan komt.

Ook duiken we in de vulva-feitjes, want volgens schrijfster Emma Curvers vinden veel vrouwen Ć©n mannen het vrouwelijk geslachtsdeel een ingewikkeld onderwerp.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

01:43 - IS-bruid houdt Britse gemoederen bezig

08:16 - Jarige Willem van Hanegem

21:48 - Vulva, clitoris en de orgasmekloof

30:47 - Geloof in platte aarde groeit

Beluister de podcast via Soundcloud

Onze podcasts

De NOS op 3 Tech Podcast: wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

De Dag: geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

Het Langs de Lijn Sportforum: elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, Te vinden op iTunes en RSS.

De Stemming van Vullings en Van Weezel: in deze politieke podcast van het NOS-radioprogramma Met Het Oog op Morgen praten Joost Vullings en Max van Weezel je elke week bij over het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Te vinden op iTunes, Soundcloud en nporadio1.nl/podcasts.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame