Robin van Persie ProShots

Feyenoord is voor de derde keer dit kalenderjaar tegen een nederlaag aan gelopen. De Rotterdammers gingen met 1-0 onderuit bij FC Groningen.

Sven van Beek tikte de bal na een klein half uur in eigen doel na een voorzet van Mimoun Mahi. De Feyenoord-verdediger maakte zijn zesde eigen goal in de eredivisie. Al vroeg in de wedstrijd ging een terugspeelbal van hem ook al bijna in het eigen doel.

Groningen was beter, feller en had bij de rust een grotere voorsprong verdiend. De thuisploeg liet Feyenoord niet in de wedstrijd komen en de bezoekers kwamen goed weg bij prima kansen voor Mahi en Kaj Sierhuis.

Slotoffensief Feyenoord zonder overtuiging

Met nog twintig minuten op de klok kwam Feyenoord opzetten, maar dat deed het zonder overtuiging. Groningen kreeg bij counters nog goede kansen, maar het bleef bij 1-0.

Feyenoord behoudt de derde plaats, maar de voorsprong op nummer vier AZ bedraagt nog maar twee punten. Trainer Giovanni van Bronckhorst was hard in zijn oordeel. "Dit was denk ik de slechtste wedstrijd onder mijn leiding."

"Vanaf de eerste minuut zaten we totaal niet in de wedstrijd, terwijl Groningen er heel veel energie in stak. Ik denk dat we met z'n allen niet des Feyenoords hebben gespeeld. Dat mogen we onszelf kwalijk nemen en ik als hoofdcoach nog het meest."

Groningen klom dankzij de overwinning van de dertiende naar de negende plaats. "In oktober stonden we stijf onderaan en durfden we niet eens op Teletekst te kijken", zegt trainer Danny Buijs. "Een paar maanden later staat de wereld er anders voor."

Het verschil met nummer zestien FC Emmen is maar drie punten, maar Buijs is optimistisch. "Uiteindelijk telt alleen waar je aan het eind van de rit staat, maar we doen een aantal goede dingen met elkaar."

Opgetogen Buijs: 'In oktober durfden we niet eens op Teletekst te kijken'
De statistieken bij FC Groningen-Feyenoord

STER reclame