Van Beek vooral trefzeker tegen zijn eigen Feyenoord Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Voor Sven van Beek werd het geen prettige voetbalmiddag in Groningen. De verdediger van Feyenoord heeft twee nieuwe records op zijn naam staan: hij evenaart het eredivisierecord eigen doelpunten én is nu topscorer tegen zijn eigen keeper Kenneth Vermeer.

In het eredivisieduel FC Groningen-Feyenoord tikte Van Beek de bal in eigen doel waardoor Groningen op een 1-0 voorsprong kwam. Daarmee evenaarde hij het eredivisierecord van zes eigen doelpunten van Marília, die van 1996 tot 2003 bij Sparta speelde.

De treffer zorgde er ook voor dat Van Beek nu met vijf (eigen) doelpunten topscorer is tegen Kenneth Vermeer. Roy Beerens (Vitesse), Luuk de Jong (PSV), Edouard Duplan (Sparta) en Alfred Finnbogason (oud-sc Heerenveen) staan allemaal op vier treffers tegen de Feyenoord-keeper.

'Record interesseert me vrij weinig'

Van Beek baalt flink, maar kan weinig met de statistieken. "Als je de andere eigen goals bekijkt, zie je dat ik aan zeker drie doelpunten niks kan doen. Dat record interesseert me dus vrij weinig. Ze komen wel op je naam te staan, maar ik kan er weinig aan doen."

Van Beek na zesde eigen goal: 'Aan drie van de zes kon ik niks doen'

STER reclame